Scenery
Scenery
Meijdonck Slotracing
Meijdonck Slotracing
Dunlop Brug
Dunlop Brug

Ik wil al een tijdje een mooie Dunlop Brug op mijn circuit Meijdonck maar wilde niet te veel geld uitgeven aan zo'n brug. Ik heb wel eens zo'n brug gezien van Scalextric maar die vond ik eigenlijk niet zo mooi. Nu ik een 3D printer heb kan ik er natuurlijk zelf een maken.

Donington Park

Scalextric Dunlop Bridge

Op de site van Thingiverse zijn erg veel 3D modellen te vinden. Gelukkig staat er een mooie Dunlop brug op de site die te downloaden is. Deze brug kan heel makkelijk omgevormd worden naar de Dunlop brug zoals deze lange tijd op Donington Park heeft gestaan.

3D Design Dunlop Bridge

De brug bestaat uit verschillende onderdelen die aan elkaar gelijmd moeten worden. De complete brug bestaat uit 10 losse onderdelen die allemaal 2x geprint moeten worden met een 3D printer. In totaal bestaat de Dunlop brug dan uit 20 delen.

 • 4x brugpanelen
 • 4x band delen met Dunlop opdruk
 • trap
 • plateau
 • Dunlop Bridge 3D Ontwerp

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp gekleurd

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp gekleurd

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp gekleurd

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp gekleurd

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp gekleurd

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp gekleurd

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp

  Dunlop Bridge 3D Ontwerp gekleurd

  De Engels televisie- en radiopresentator Chris Evans heeft op een veiling, die voor een goed doel werd gehouden, de bijna 80 meter lange Dunlop-brug van Donington park gekocht.
  De grotendeels uit rubber bestaande brug heeft ruim 30 jaar als reclame-uiting op het circuit gestaan. Chris Evans hoopte de brug, waarvoor hij 437 Engelse pond betaalde, in zijn tuin te kunnen plaatsen. Helaas gaat deze vlieger niet op want de stalen constructie viel niet onder de koopprijs. Het metaal ging namelijk naar de schroot.
  De bekende presentator is toch blij met de tientallen meters lange en brede rubberen band. ,,Waarom zou je niet zo'n mooie brug kopen als je de kans hebt. Hij zal niet zo hoog als op het circuit worden maar vier meter moet toch wel mogelijk zijn," aldus Chris Evans.   bron: Telegraaf

  Dunlop Bridge met stalen binnen constructie

  Dunlop Bridge stalen vlakke buitenconstructie

  Na behoorlijk wat print uren met de Ultimaker 2 zijn de verschillende onderdelen geprint. In totaal zijn er dus 20 onderdelen geprint. Hieronder zijn de verschillende delen te zien. Ik heb gebruik gemaakt van 3 kleuren. De banden zijn uiteraard in het zwart geprint. De Dunlop letters en Dunlop logo moeten nog wit geschilderd worden. De trap en plateau zijn wit geprint. Dit omdat deze kleur het beste te schilderen is in allerlei kleuren. Is is de bedoeling dat deze trap een beetje verweerd geschilderd gaat worden. Of dat gaat lukken? De constructie is in grijs geprint omdat dit een stalen geraamte is. Zeker de stalen balken aan de binnenkant komen zo mooi uit. De buitenkant wordt geel geschilderd.

  Dunlop Bridge ongeschilderd

  Ontwerp 3D tekening Dunlop Bridge

  Nadat alles geprint is worden de verschillende onderdelen aan elkaar gelijmd. Het lijmen van PLA materiaal is niet heel eenvoudig. Ik maak gebruik van ZAP-O Foam Safe. Dit is absoluut geen seconde lijm en als je begint denk je echt, gaat dit hechten aan elkaar? Jazeker, maar je moet wel geduld hebben. Als alles vast zit kan er geschilderd worden.

  Dunlop Bridge

  Dunlop Bridge van bovenaf gezien

  Op circuit Meijdonck was al een Dunlop Bridge te bewonderen maar die heeft nu toch echt plaats moeten maken voor de nieuwe. De oude is een stuk kleiner echter valt het reuze mee als de nieuwe 3D geprinte Dunlop Bridge op circuit Meijdonck staat.
  Ik ben er blij mee

  Dunlop Bridge samen met de oude

  Dunlop van bovenaf gezien samen met de oude

  Hieronder dan het eindresultaat waarbij 2 McLarens F1 GTR hun best doen om als eerste onder de Dunlop Bridge uit te komen. De winnaar lijkt de Slot.it McLaren met startnummer 41.

  McLarens onder de Dunlop Bridge

  McLarens onder de Dunlop Bridge

  

   

  Informatie

  Links