Scenery
Scenery
Meijdonck Slotracing
Meijdonck Slotracing
Gras op Meijdonck
Gras op Meijdonck

Circuit Meijdonck zonder gras.

Ik had een ander idee. De baan bekleden met "kunstgras". Op naar een tapijthandel om te kijken of ze grastapijt hebben. Gelukkig hadden ze een restpartijtje voor weinig dat precies genoeg is voor mijn baan. Thuis gekomen heb ik snel de dikte opgemeten omdat ik dacht dat deze precies de maat had van de baan. Als het grastapijt minder diep is komt het gras te laag liggen. Is het gras te hoog dan komt er een verhoging tussen de baan en het gras.

Het eerste stuk gras is gelegd.

Na veel geduld en passen en meten is de baan compleet voorzien van gras. Er zijn nog enkele zij-stukken van het MDF te zien. Deze worden later voorzien van grasvlokken zodat er geen hout meer zichtbaar is.
Wanneer nu geracet wordt vliegt de auto niet snel meer van de baan omdat de slotcar al driftend door de bacht kan.
Nu de curbstones en de vangrails af zijn gaan we met het volgende onderdeel beginnen.
Er wordt gras naast de baan geplaatst. Ik ben op zoek gegaan naar een mogenlijkheid om gras te plaatsen dat gelijk met de baan komt te liggen. Een mogenlijkheid is om de "gaten" op te vullen met MDF en daarna groen te verven of mooier te bekleden met speciale gras vlokken.

Het eerste stuk gras is gelegd.

Wat een geluk. Het tapijt heeft nopjes aan de onderkant en hierdoor komt de diepte van het tapijt op 8mm, precies gelijk aan de baan en de MDF curbstones naast de baan. Dit betekend dat begonnen kan worden met het uitsnijden van de baandelen. Dat valt niet mee omdat de curbstones op de onderplaat gelijmd zijn. Ik snij eerst ongeveer de grote uit en maak het vervolgens passend door steeds kleine stukjes weg te snijden.

Het begint groen te worden naast de baan.

Het plaatsen van het gras is afgerond. Op naar een volgend projectje. Het plaatsen van de verlichting langs de baan.

Meijdonck voorzien van gras.

Gras rondom circuit Meijdonck. 

Informatie

Links