3D Printen
3D Printen
Meijdonck Slotracing
Meijdonck Slotracing
Tribune
Tribune

Wat is een racebaan zonder bezoekers?
Helemaal niks natuurlijk.

In het verleden heb ik al best wat poppetjes met mijn 3D printer gemaakt. Omdat ik geen goede zittende figuren kan vinden om te printen ga ik even shoppen bij AliExpress. Bij AliExpress zijn ook heel wat figuren te krijgen. Er zijn erg veel en ook in verschillende maten. Zeker voor de modeltreinen is er keuze te over. Als je wat zoekt vind je ook wel geschikte figuren voor de racebaan. De figuren hebben dan niet het formaat 1:32 maar 1:30. Je merkt hier helemaal niks van en dus bestel ik maar 2 zakken van 100 figuren.

Na een behoorlijke tijd wachten gaat de deurbel en worden de figuren geleverd. Het duurt wel even als je bij Ali besteld maar dat weet je van te voren. Hou er ook rekening mee dat het totaal bedrag niet hoger is dan €22 want anders kan de douane je pakket extra belasten en moet je heel veel bij gaan betalen. Vaak worden de pakketen gratis geleverd dus je kunt beter in delen bestellen.

Zak figuren 1:30

Zak met poppetjes 1:30

Figuren 1:30 besteld via AliExpress

Figuren 1:30 besteld via AliExpress

De zakken bevat een mooi gemengd gezelschap. Het gezelschap bestaat uit mannen, vrouwen, jongetjes en meisjes. Verder zijn er mannen en vrouwen die zowel zitten als staan. Je kunt op deze manier een mooie mix krijgen van allerlei mensen. verder is ervoor gekozen om niet geschilderde poppetjes te bestellen. Je krijgt anders wel erg veel dezelfde mensen en nu kan er zelf voor gekozen worden welke kleur de verschillende figuren krijgen. Het schilderwerk is voor mijn vrouw. Wel worden de figuren eerst in de grondverf gezet en dat is dan weer mijn werk.

Overzicht figuren

Overzicht van de verschillende figuren

Nu heb ik wel zittende figuren in mijn collectie, echter zullen deze ook ergens moeten kunnen zitten. Ik maak in 123Design een hele simpele tribune in een V-vorm. Deze kan ik dan mooi in de hoek van Meijdonck plaatsen zodat de bezoekers een mooi overzicht op de baan hebben. Ik bedenk me opeens dat er ook een klein trappetje moet komen en dus maak ik deze ook in het ontwerp. Als het ontwerp klaar is en ik tevreden ben met het beeld dat ik zie op mijn computer wordt de Ultimaker aan het werk gezet.

Ontwerp tribune

Ontwerp van de tribune

Geprinte tribune

Geprinte tribune in real life

Na wat schilderwerk van mijn vrouw begint de tribune rustig aan vol te lopen. Gelukkig hoeven ze niet te dringen want er is een tweede tribune aanwezig. Er is dus voldoende plek voor behoorlijk wat toeschouwers.

De eerste toeschouwers zitten op de tribune

De eerste toeschouwers zitten op de tribune 

Informatie

Links