Scenery
Scenery
Meijdonck Slotracing
Meijdonck Slotracing
Zelf billboards maken
Zelf billboards maken

Een circuit in aanbouw behoort, in mijn ogen, een billboard te hebben.

Billboard op Meijdocnk

Billboard langs circuit Meijdonck

Allereerst heb je veel fantasie nodig om te bepalen wat er op het Billboard moet komen. Als het duidelijk is hoe het billboard eruit moet komen te zien kan in een tekenprogramma het ontwerp gemaakt worden. Ik zelf heb ervoor gekozen om alles vrij simpel te houden. Het logo van Meijdonck kan natuurlijk niet ontbreken.

Natuurlijk kan ook de sponsoring niet ontbreken. Om duidelijke plaatjes te gebruiken van logo's kan gebruik worden gemaakt van de site The Best Brands of the World. Op deze site zijn allerlei logo's te vinden. Wanneer een geschikte logo is gevonden kan een EPS-bestand gedownload worden. Wanneer dit bestand vervolgens ingeladen wordt in Adobe Illustrator kan de achtergrond verwijderd worden.


Wanneer het ontwerp af is kan het plaatje geprint worden. Ik heb gebruik gemaakt van foto papier om een duidelijke afdruk te krijgen. Een billboard langs de weg bestaat uit allemaal planken. Om dit effect te krijgen heb ik het plaatje in stroken gesneden met een stanley mes.
Het bord kan in elkaar gezet worden.
Als palen heb ik gebruik gemaakt van saté prikkers. Met behulp van een lijmpistool kunnen de papieren stroken aan de sate prikker gelijmd worden. Door een kleine opening te laten tussen de verschillende stroken wordt het effect gecreeerd van verschillende planken.

Als alles vast zit kan het billboard ergens op het circuit geplaatst worden.

 

Update juni 2020

Deze billboard was terug te vinden op mijn "diorama" dat ik gebruikte om de foto's van mijn eigen slotcars te maken. In de loop van de jaren is het billboard verkleurd maar het diorama viel uit elkaar en dus heb ik een nieuwe diorama gemaakt. Omdat de nieuwe billboard geprint is met de 3D printer is het verslag hier te lezen. 

Informatie

Links