Racebaan
Racebaan
Meijdonck Slotracing
Meijdonck Slotracing
Startpagina Racebaan Meijdonck
Startpagina Racebaan Meijdonck

Waarom een racebaan op zolder?

Ik ben al langere tijd geïnteresseerd in slotracing. Dit komt doordat ik een jaar of 3 terug eens op de site van over racebanen ben belandt. Op die site stonden links naar verschillende homepages met prachtige scenery. Toen dacht ik al, wouw, dat wil ik ook. Op dat moment had ik absoluut geen ruimte om zelf een racebaan neer te leggen. Inmiddels zijn we verhuist en ben ik regelmatig blijven kijken op slotrace sites.

In mei 2006 is de beslissing genomen dat het er maar van moest komen. Er is een geschikte kamer gevonden die wel leeggeruimd kon worden. Na wat meetwerk is besloten dat er best wel iets te maken was in die ruimte. De kamer is niet erg groot maar dat geeft een extra uitdaging. De afmeting van de kamer is 2.95 x 1.90 meter.

 

Welke merk baan gebruikt?

Na verschillende sites geraadpleegd te hebben heb ik besloten om een Ninco baan neer te leggen.

 

Welke startsets zijn gebruikt?

Nadat in mei 2006 de beslissing is genomen dat er een baan gebouwd zou worden ben ik aan het ontwerpen gegaan met Tracker 2000. Meer hierover is te lezen in "Het ontwerp"

Gezien de lay-out en beschikbare ruimte bleken de startsets van Ninco GT Turbo en Ninco X'Treme Rivals de beste oplossing. Op 30 mei 2006 ben ik naar Wentink Hobby in Arnhem gereden om beide startsets te kopen.

Starter-sets waarmee Meijdonck is opgebouwd.

Zo......Het begin is er.
Nu begint het echte werk. Het aanleggen van de baan, het maken van scenery en vervolgens racen.

 

Waar komt de naam Meijdonck vandaan?

Een vrouw met veel fantasie helpt enorm.
Ze is op deze naam gekomen door twee namen te combineren, namelijk de wijk waarin we wonen en een recreatieplas hier erg dichtbij.

´╗┐

 Informatie

Informatie