3D Printen
3D Printen
Meijdonck Slotracing
Meijdonck Slotracing
Software Cura
Software Cura

Voor de Ultimaker 2 wordt software Cura aanbevolen voor het voorbereiden van 3D print bestanden. Met Cura kan een 3D model binnen een minuut worden omgezet naar een 3D print bestand. Ook zal er een preview van de print te zien zijn om er voor te zorgen dat alles naar wens is.

Cura is software dat vrij gedownload kan worden vanaf ultimaker.com/software

Korte uitleg Cura

Klik op afbeelding om te vergroten.

Cura de software voor UltiMaker 2

Open na het installeren de download wizard en volg de stappen om de installatie te voltooien. Bij het openen van Cura zal worden gevraagd de juiste 3D printer te selecteren; selecteer dan de Ultimaker 2. Verdere configuratie is niet nodig en Cura kan nu direct worden gebruikt.

Als Cura voor de eerste keer wordt gebruikt zal de Ultimaker robot op het platform te zien zijn. Dit model kan direct naar een print bestand worden omgezet, maar het is ook mogelijk een ander model te gebruiken. In dat geval, kunt u het model verwijderen via “Preferences” > “Clear platform” of door met de rechtermuisknop op het model te klikken en “Delete object” te selecteren.

Het standaard proces voor het omzetten van een 3D model naar een print bestand in Cura wordt hier beschreven.

  1. Laad een 3D bestand (STL, OBJ, DAE or AMF bestand) in Cura via de “Load” knop.
  2. Kies één van de “quickprint” profielen om een standaard profiel te gebruiken, of switch naar de “Full settings” via “Expert” > “Switch to full settings” om meer instellingen te kunnen doen.
  3. Nadat de juiste instellingen zijn gekozen en Cura het bestand heeft omgezet, kan het printbestand (Gcode bestand) via de “Save toolpath” knop worden opgeslagen op de computer of direct op de SD kaart als deze is aangesloten.
  4. Vervolgens kan de SD kaart uit de computer worden gehaald (zorg ervoor dat deze veilig wordt verwijderd) en in de Ultimaker 2 worden geplaatst om de print te starten. 

INFORMATIE
LINKS