3D Printen
3D Printen
Meijdonck Slotracing
Meijdonck Slotracing
Baanpost
Baanpost

Met een 3D printer kan je dus allerlei leuke dingen maken die een aanvulling zijn op de scenery van de racebaan. Veel dingen om te printen haal ik van de site Thingiverse. Zo kijk ik soms of er leuke dingen te downloaden zijn voor naast de racebaan. Zo kwam ik een baanpost tegen voor de renleider. Deze toren is bedoeld voor start-finish om af te vlagen met de zwart-wit geblokte vlag.

Klik op afbeelding om te vergroten.

3D ontwerp baanpost

Nu we de printbare 3D tekening hebben gedownload kunnen we deze inladen in Cura. Cura zorgt ervoor dat de gehele tekening in dunne lagen wordt opgebouwd. Elke laag komt overeen met een laag filament. De 3D tekening is naar de Ultimaker 2 geupload en het printen kan beginnen. Na ongeveer 6 uur is de 3D printer klaar en liggen de onderdelen op de glasplaat.

Klik op afbeelding om te vergroten.

3D print baanpost

Nu begint een lastig gedeelte, het plakken van de verschillende onderdelen. Het is best lastig om PLA filament goed aan elkaar te lijmen. Dit gaat niet met zomaar lijm of secondelijm. Ik gebruik x en dat gaat perfect. Nadat de complete baanpost uitgehard is kan deze langs Meijdonck gezet worden.

bandenrek

Baanpost naast circuit Meijdonck

Er staat iemand in de baanpost die daar niks te zoeken heeft !! Hopelijk komen de marshalls snel om deze man te verwijderen. 

INFORMATIE
LINKS