Categoriën

Archief

Startlichten 3D print

Zoals al aangegeven heb ik een 3D printer gekocht. Na wat experimenteren moest het er maar van komen dat we eens iets serieus gaan printen. Ik ben eigenlijk nooit helemaal tevreden geweest met de achterplaat van de startlichten.

Waarom?
Omdat ik de gaatjes voor de ledverlichting niet netjes geboord had en dus de lampjes niet helemaal recht zitten

Ik ga dus de achterplaat mbov mijn 3D printer maken. Allereerst worden de afmetingen netjes overgenomen en in 123 Design wordt het ontwerp gemaakt. Ik heb 0,0 ervaring in het tekenen in 3D programma’s maar gelukkig is YouTube je beste vriend in veel gevallen. Aangezien het ontwerp niet heel moeilijk is lukt het best snel.
Omdat het best goed gaat bedenk ik dat ik iets extra’s wil en wel Meijdonck in de achterplaat. Ook dit erbij ontwerpen gaat goed en snel.

De design wordt vanuit 123 Design geëxporteerd en in Cura wordt het 3D ontwerp geschikt gemaakt voor de Ultimaker 2.Oude startlichtenNieuwe startlichten

Meer informatie over de nieuwe startlichten kan hier gevonden worden.

Leave a Reply