Categoriën

Archief

About Meijdonck

Wat is slotracen

Slotracen is een race met modelauto’s over een baan waarin een sleuf (=slot) zit. Deze sleuf is, over het algemeen, van ijzer en dient als stroomvoorziening voor de slotauto’s. Een slotauto is voorzien van een geleideschoen die onder de auto is gemonteerd. Deze geleideschoen pas precies in de sleuf van de baan zodat de auto niet al te makkelijk van de baan vliegt.

Waarom een racebaan op zolder?

Ik ben al langere tijd geïnteresseerd in slotracing. Dit komt doordat ik een jaar of 3 terug eens op de site van over racebanen ben belandt. Op die site stonden links naar verschillende homepages met prachtige scenery. Toen dacht ik al, wouw, dat wil ik ook. Op dat moment had ik absoluut geen ruimte om zelf een racebaan neer te leggen. Inmiddels zijn we verhuist en ben ik regelmatig blijven kijken op slotrace sites.

In mei 2006 is de beslissing genomen dat het er maar van moest komen. Er is een geschikte kamer gevonden die wel leeggeruimd kon worden. Na wat meetwerk is besloten dat er best wel iets te maken was in die ruimte. De kamer is niet erg groot maar dat geeft een extra uitdaging. De afmeting van de kamer is 2.95 x 1.90 meter.