Categoriën

Archief

Ninco Mercedes SLS GT3 Team Holland

Mercedes SLS GT3 Team Holland

Mercedes SLS GT3 Team Holland

Op de International Toy Fair Nürnberg 2012 was deze Ninco Mercedes SLS GT3 Team Holland aangekondigd. Het is de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van KRK Racing Team Holland. Deze auto heeft deelgenomen aan de 24h van Spa-Francorchamps in 2011. Achter het stuur hebben maar liefs 3 Nederlanders gezeten. De belg Raf Vanthoor reed samen met Marius Ritskes, Bernhard van Oranje-Nassau en Dennis Retera. Ze wisten deze Mercedes SLS AMG naar een 16e plaats te rijden. Ze starten op de 51 plaatst dus je kunt wel spreken van een succesvolle race.

Naaste deze Mercedes-Benz SLS AMG GT3 stond KRK Racing Team Holland met nog een auto aan de start van de race. Met startnummer 15 wisten de Belgen Koen Wauters en Anthony Kumpen samen met Mike Hezemans de finish niet te halen.

Deze Mercedes SLS GT3 Team Holland is uitgebracht in de Ninco 1 serie. De motor is wel afwijkend tov de andere Ninco 1 auto’s die ik in mijn bezit heb. Geen Ninco-1 motor (NC-11) maar de NC-9. Deze motor heeft meer toeren en is krachtiger. Daarnaast is de motor geplaatst in een hoek tov de as, ofwel anglewinder.

Meer info is hier te vinden.

Leave a Reply