Categoriën

Archief

Corvette C6R Exim Bank Team China Fia GT1 2011

Chevrolet Corvette C6R Exim Bank Team China

Chevrolet Corvette C6R Exim Bank Team China

Afgelopen 2 dagen heb ik al verschillende nieuwe modellen getoond met Nederlandse coureurs die ik recentelijk aan mijn collectie heb toegevoegd. De laatste uit deze reekst is deze Chevrolet Corvette C6R die heeft deelgenomen aan het FIA GT1 kampioenschap in 2011.

In deze auto hebben verschillende Nederlandse coureurs geracet. Een opsomming van de coureurs: Mike Hezemans, Nicky Catsburg, Ho-Pin Tung, Jeroen den Boer, Yelmer Buurman en Francesco Pastorelli. Verder zaten er nog Andreas Zuber en Nico Verdonck achter het stuur. In ieder geval heeft tijdens elke race minimaal 1 Nederlander achter het stuur gezeten dus deze kan zeker toegevoegd worden aan mijn collectie met Nederlandse coureurs.

Op deze Chevrolet Corvette, uitgebracht in de Ninco 1 serie met artikelnummer 55061, is de reclame van NeoSoft AG duidelijk zichtbaar. Team China heeft 3 races met deze sponsor op de auto gereden nl; Silverstone, Navarra en Paul Richard. Tijdens als deze 3 races zat Mike Hezemans achter het stuur en was de 2e rijder zeker geen Nederlander. Op Silverstone en Paul Richard zat Andreas Zuber naast Mike en op Navarra was dat Nico Verdonck.

Met zekerheid kan dus gezegd worden dat er maar 1 Nederlandse coureur in deze uitvoering heeft gereden. Voor meer info kijk hier.

Zelf ben ik naar de FIA GT1 race van Zolder wezen kijken. Foto’s die ik heb gemaakt van dit evenement staan elders op mijn site. Voor een snelle link kan hier geklikt worden.

Leave a Reply