Categoriën

Archief

Lola Aston Martin DBR1-2 n.009 – Le Mans

Lola Aston Martin DBR1-2 n.009 - Le Mans 2009

Lola Aston Martin DBR1-2 n.009 – Le Mans 2009

Het mooie van Slot.it is dat ze tegenwoordig een overzicht hebben op hun site met nieuwe releases en wanneer deze te verwachten zijn.

Al enige tijd is daarop te zien dat ze een nieuw model gaan uitbrengen, namelijk de Lola Aston Martin DBR1-2. Het eerste model dat uitgebracht wordt krijgt artikelnummer CA31a en is volgens Slot.it de Lola met startnummer 009 die heeft deelgenomen aan de 24h van Le Mans in 2010. In deze Lola hebben  Darren Turner (GB), Juan Barazi (DK) en Sam Hancock (GB) de finish niet gehaald. Toen ik de eerste berichten zag dacht ik, wat jammer want als het de Lola is met startnummer 009 en die heeft deelgenomen aan de 24h van Le Mans in 2009 dan zit er een Nederlander achter het stuur.

Regelmatig check ik vervolgens internet over de voorgang van een model. Dit model heb ik speciaal gevolgd omdat ik de Lola Aston Martin en dan zeker de Gulf versie echt heel mooi vindt. Het was een van de eerste gesloten LMP1 modellen in het veld. Tijdens deze check stuitte ik op bijgevoegde foto. Op de bodemplaat is heel duidelijk te zien dat het niet om het model van de 24H gaat uit 2010 maar inderdaad uit 2009.

Voorlopig ga ik er dan ook vanuit dat deze Lola Aston Martin DBR1-2 n.009 met artikelnummer CA31a het model is van de 24h van Le Mans in 2009. Ik kan deze dan toevoegen aan mijn collectie want achter het stuur zaten de Zwitser Harold Primat, de Brit Stuart Hall en de Nederlander Peter Kox. We zullen tot oktober 2015 moeten wachten want dan is de verwachting dat dit model op de markt gaat verschijnen.

Leave a Reply