Categoriën

Archief

Toeschouwers voor Meijdonck

Het is natuurlijk leuk voor alle coureurs dat er ook toeschouwers naast de baan staan. Uiteraard geldt dit ook voor de coureurs die op circuit Meijdonck rijden. In het verleden heb ik wel eens poppetjes gekocht van SRA. Dit zijn tinnen poppetjes die nog zelf afgelakt moeten worden. Het zijn niet alleen toeschouwers maar ook teamleden, cameraploeg, marshalls enz…

Toeschouwers gemaakt met UltiMaker 2

Toeschouwers gemaakt met UltiMaker 2

Er zijn nog best wat poppetjes te krijgen via internet maar deze zijn best prijzig. €2 tot €5 per poppetje is heel normaal. Via EBay zijn ook wel andere poppetjes te krijgen maar die zijn duidelijk van mindere kwaliteit. Je kunt dan 70 poppetjes krijgen voor €35 dus ongeveer €0,50 per poppetje. Het nadeel hiervan is dat het 7 setjes zijn van 10 verschillende poppetjes.

Aangezien ik inmiddels een 3D printer heb aangeschaft kan ik natuurlijk zelf poppetjes maken. Eerst wordt internet afgestruind op afbeeldingen van mensen die met de 3D printer gemaakt kunnen worden. Ik heb inmiddels een aardige verzameling van ongeveer 150 verschillende 3D afbeeldingen. Niet alle 3D designs zijn geschikt om te printen maar toch ziet het er goed uit.

McLaren F1 GTR met toeschouwers

McLaren F1 GTR met toeschouwers

Ik laad een 3D design in Cura. Cura is de software die een 3D design geschikt maakt voor mijn Ultimaker. Ik pas de grootte van het design aan en zorg ervoor dat de poppetjes geprint worden op een schaal van 1:32. Dit betekend dat de poppetjes ergens tussen de 5 en 6,5 cm groot worden. Voor kinderen geldt dan zelfs een kleinere maat.
Het printen van een gemiddeld poppetje duurt iets meer dan een uur. Als de poppetjes compleet geprint zijn dan moet deze nog een beetje bijgewerkt worden en moeten de ondersteunende delen verwijderd worden. Ik zal hier binnenkort wel wat meer over schrijven.

Het begin is er. Inmiddels heb ik ongeveer 25 poppetjes gemaakt en kan het afwerken en schilderen beginnen. Wordt zeer zeker vervolgd.

7 Responses to “Toeschouwers voor Meijdonck”

Leave a Reply