Categoriën

Archief

Spyker C8 Spyder GT2R LeMans 2007

Spyker C8 Spyder GT2R LeMans 2007

Spyker C8 Spyder GT2R LeMans 2007

Het heeft even geduurd maar eindelijk is de ScaleAuto Spyker set verkrijgbaar. Het mooie is dan ook dat mijn 250e slotcars zijn in mijn collectie.

Al in 2012 kondigde ScaleAuto een Spyker C8 GT2R aan. Het was dus tot nu toe dat deze auto verkrijgbaar is. Deze set wordt uitgegeven in een gelimiteerde oplage van 700 stuks. Ik mis op mijn set echter wel een nummer zodat niet te controleren is welk nummer ik heb. Op zich maakt dat ook niet zoveel uit.

De reden dat ik deze set perse wilde hebben is twee ledig. Als eerste zit er een Nederlandse coureur achter één van de 2 Spykers. In het model met startnummer 86 zit Mike Hezemans die met Jonny Kane en Jaroslav Janis de race niet wist uit te rijden. Een tweede reden is dat dit slotcars zijn van een Nederlandse autobouwer. Het heeft dan ook niks met Nederlandse coureurs te maken maar we blijven toch trots op Spyker ondanks alle problemen dat het merk heeft gehad.

De slotcars worden geleverd met een sidewinder motorconfiguratie. De motor draait maximaal 20.000 rpm bij 12V en heeft een trekkracht van 216 gram/cm. De body zit gemonteerd op een RT3 chassis waarbij de voorkant van de auto volledig afgesteld kan worden.

Al met al een mooie set waarbij de Spykers uitgevoerd zijn in hoog detail. Meer informatie over de niet Nederlandse Spyker (#85) is hier te vinden. Meer informatie over de Spyker met Mike Hezemans (#86) kan hier gevonden worden.

Leave a Reply