Categoriën

Archief

Serious Request 2012


Vandaag om 21:00 sluiten 3 DJ’s zich op in het glazen huis dat dit jaar in Enschede staat.

Focus van 3FM Serious Request: babysterfte

De drie DJ’s in het Glazen Huis in Enschede gaan van 18 december t/m 24 december alles doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis kan helpen door medische zorg te bieden en moeders te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en de zorg voor hun pasgeboren kind.

Stille ramp die 3FM op de kaart wil zetten

Ruim 5,5 miljoen baby’s sterven elk jaar binnen een maand na de geboorte of voor en tijdens de bevalling. Babysterfte is een stille ramp die zich elke 6 seconden voltrekt. Oorzaak is het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding.

Klinieken of ziekenhuizen zijn vaak voor zwangere vrouwen, jonge moeders en hun baby’s niet bereikbaar of niet toegerust op de verzorging van de allerkleinsten. Veel vrouwen weten niet goed hoe zij goed voor een pasgeboren kindje moeten zorgen. Met eenvoudige hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden. Daarom vraagt 3FM Serious Request dit jaar aandacht voor deze kwetsbare allerkleinsten.

3FM focust zich in 2012 tijdens SR12 in Enschede op 5,5 miljoen baby’s die ieder jaar onnodig sterven. Elke 6 seconden sterft er een baby.

One Response to “Serious Request 2012”

  • Het voorkomen van babysterfte is niet zomaar een oplossing van het probleem in Afrika, als er vervolgens een overbevolking onstaat is daarvoor weer onvoldoende voedsel en medische hulp etc voorhanden.

Leave a Reply