Categoriën

Archief

Racer Alfa Romeo 33/3, Sebring 1970

Racer RCR60C Alfa Romeo 33/3, Sebring 1970

Racer Alfa Romeo 33/3, Sebring 1970 - 33

Racer Alfa Romeo 33/3 - 12h Sebring 1970

Racer Alfa Romeo 33/3 - 12h Sebring 1970

Het verzamelen van slotcars met een Nederlandse coureurs achter het stuur is een continue proces. Er worden regelmatig modellen aangekondigd die dan weer aan de collectie toegevoegd moeten, sorry mogen worden. De afgelopen weken ben ik best fanatiek op zoek geweest naar modellen die ik nog mis in mijn collectie. Op zich gaat het best aardig moet ik zelf zeggen. Helaas zijn de modellen die ik nog mis niet meer zomaar te verkrijgen en zijn de prijzen ook best aardig.

Ik was dan ook aardig verrast toen ik zag dat de Alfa Romeo 33/3, Sebring 1970 werd aangekondigd. Achter het stuur van dit model zaten Toine Hezemans and Masten Gregory. Al heel snel dacht ik, het is een model dat door Racer wordt uitgebracht. De reden dat ik direct dacht, ojee een Racer slotcar is dat dit zijn over het algemeen modellen zijn van zeer hoge kwaliteit. De prijs is er dan ook naar. Al gauw moet gedacht worden aan prijzen rond de €175.

Racer brengt in deze serie 3 nagenoeg identieke modellen uit. De verschillen zitten in de kleurstelling van de neus en het nummer.
RCR60A – #31 Coureurs: Piers Courage en Andrea DeAdamich.
RCR60B – #32 Coureurs: Rolf Stommelin en Nanni Galli.
RCR60C – #33 Coureurs: Toine Hezemans and Masten Gregory.

Leave a Reply