Categoriën

Archief

Porsche Carrera RSR 24h Le Mans 1973 4th place

LeMans Miniatures – Porsche Carrera RSR 24h Le Mans 1973 4th place

Porsche Carrera RSR 24h Le Mans 1973 4th place

In januari van dit jaar werd deze LeMans Miniatures Porsche 911 al aangekondigd. Dit model is dan ook al enige tijd op de markt te verkregen, zo rond maart. Ik heb direct een mogelijkheid gedaan om deze auto te bestellen maar ben verschillende keren teleurgesteld dat het model al uitverkocht was. Uiteindelijk heb ik dit model weten te bemachtigen en is deze vrijdag geleverd.

Het gaat om een model dat heeft deelgenomen aan de 24 uur van Le Mans in 1973. Achter het stuur zaten de Zwitser Herbert Müller en de Nederlander Gijs van Lennep. Natuurlijk is Gijs de reden dat deze slotcar is aangeschaft. Samen rijden ze naar de 4e plaats overall tijdens de lange afstandsrace.
Tegelijk met dit model is een vergelijkbaar model uitgekomen met een gele neus en heeft startnummer 47.

De modellen van LeMans Miniatures staan bekend om hun verzorgde uiterlijk. Zelfs de doos waarin de auto geleverd wordt is goed verzorgt. De banden zijn uitgevoerd met profielbanden. De motor is uitgevoerd in Sidewinder uitvoering en is van het type ENG132-130CSS. Deze motor kan draaien op 24000 rpm en heeft een torque van 140g.cm. Het artikelnummer van deze Porsche RSR is 132053-46M.

Meer info over deze slotcar kan hier gevonden worden.

Leave a Reply