Categoriën

Archief

Porsche 917K 24h Le Mans 1971 NSR en Fly

Porsche 917K 24h LeMans

Porsche 917K 24h LeMans ; Links de NSR en rechts de Fly

In mijn collectie heb ik 2 dezelfde slotcars uitgebracht door 2 verschillende fabrikanten. Het gaat om de Porsche 917K die de 24h van Le Mans heeft gewonnen in 1971. Achter het stuur zaten de Nederlander Gijs van Lennep en de Oostenrijker Helmut Marko.

Persoonlijk vind ik de Fly mooier en gedetailleerder dan de NSR. Waarom dat kan je hier zien.

2 Responses to “Porsche 917K 24h Le Mans 1971 NSR en Fly”

  • Mee eens ! De Fly is vele male mooier, je bent alleen minimaal 50 euro extra kwijt op deze Fly ook echt lekker te laten rijden. De NSR is uit de doos een winnaarsauto en dat wordt gecompenseerd door een minder verfijnde afwerking. De Fly Porsche 917K in deze livery heeft MIB overigens al een behoorlijke verzamelwaarde.

  • Klopt helemaal.
    Ik ben dan ook een verzamelaar en niet zo’n rijder. Dit doe ik steeds minder.
    Ik vind het dus belangrijker dat de auto gedetailleerd is dan dat hij beter rijdt. Wil je er echt mee rijden dan is, zonder twijfel de NSR een vele betere keus daar hoef ik niet lang over na te denken.

    Wil je een snelle raceauto die uit de doos goed rijdt dan is de NSR zonder twijfel de beste keus. Daarom gaf ik in het begin al aan dat ik niet naar rij eigenschappen heb gekeken 😉

Leave a Reply