Categoriën

Archief

Ook Mike Rockenfeller crasht in LeMans met een Audi R18

Zojuist is, rond 22.40, ook zeer hard handig de tweede Audi R18 gecrasht tijdens de 24h van LeMans. Ditmaal is het de Audi R18 met startnummer 1 bestuurd door Mike Rockenfeller. Ook hij kwam in aanraking met een Ferrari 458. De Ferrari werd bestuurd door Rob Kauffman.

Op de beelden van Eurosport is duidelijk te zien dat de Audi met startnummer 1 hard met knipperende lichten op de Ferrari komt afrijden. Er zit net een flauwe bocht in de weg en je ziet de Ferrari steeds dichter naar de Audi komen. De Audi met Rockenfeller had geen schijn van kans en kwam zeer hard met de vangrail in aanraking.

Ook deze Audi R18 is afgeschreven. Ook hier is Rockenfeller zelf uit de auto geklommen en direct achter de vangrail opgevangen. Hij is zeer snel met een ambulance afgevoerd voor verder onderzoek.

Het is te hopen dat Audi met startnummer 2 geen Ferrari 458 gaat tegenkomen de rest van de race.

Het repareren van de vangrail heeft veel tijd in beslag genomen. Na ruim 2 uur achter de safety car is deze rond 01.00 uur van de baan verdwenen. Na 10 uur racen is er ruim 3 uur afgelegd achter de safety car.
Het belangrijkste is dat zowel Alain McNish en Mike Rockenfeller het beide goed maken.

Leave a Reply