Categoriën

Archief

NSR Porsche 997 GT – 24h Zolder 2007

Porsche 997 GT - Spa 2007

Porsche 997 GT – Spa 2007

Een tijd terug zag ik al de aankondiging van NSR van deze Porsche. In de catalogus staat “1135 – Porsche 997 GT 24h Spa 2007 yellow #50 – AW King EVO3!” en heb daar toen niet veel aandacht aan besteed.

Gisteren ben ik toch weer eens naar de gegevens wezen kijken. Als naar de gegevens van de 24h van Spa in 2007 wordt gekeken zie je bij startnummer 50 een Ferrari F430 GTC van AF Corse Motorola. Volgens mij is het gele monster hiernaast niet echt een Ferrari. Vervolgens ben ik zelf maar verder aan het zoeken geslagen en vindt deze Porsche terug op internet. Deze Porsche heeft deelgenomen aan het BelCar kampioenschap van 2007. Als NSR zegt dat deze uitvoering van Spa is dan kan dit tijdens de 12h race van het BTCS op Spa-Francorchamps zijn. In het voorprogramma rijdt het Belcar kampioenschap altijd eerst zijn race. Als dit model van die race is dan zaten achter het stuur Gosse Stielstra en Henk Haane, beide Nederlander.
Een andere mogelijkheid is dat de 24 uurs race goed is maar dan op een ander circuit, namelijk Zolder. Echter de bestikkering op de auto klopt dan minder. Dan zouden achter het stuur Henk Haane (NL), François Verbist (B) en Stéphane Vancampenhoudt (B) zitten.

In ieder geval zit er een Nederlander achter het stuur van deze gele Porsche 997 GT. Gezien de belettering ga ik er vanuit dat dit model van de Belcar race is tijdens de 12H van Spa-Francorchamps tijdens het BTCS.

Update 13 maart; inmiddels is het duidelijk dat het om het model van de 24h van Zolder gaat. Dit is te lezen op de bodemplaat waarop de auto staat. Achter het stuur zitten Henk Haane (NL), François Verbist (B) en Stéphane Vancampenhoudt (B)

Leave a Reply