Categoriën

Archief

NSR modellen met Nederlandse coureurs

Corvette C6R 15th Year Activity Anniversary en Porsche 997 GT Zolder 2007

Corvette C6R 15th Year Activity Anniversary en Porsche 997 GT Zolder 2007

Op 14 mei kwam er een mail van Roerslot dat NSR binnenkort een speciaal model uitbrengt vanwege hun 15 jarig bestaan. Het gaat om de Corvette C6R die tijdens de 24h van Daytona heeft gereden in 2012. Het model is iets aangepast, zo heeft NSR hun logo op het dak en de achterspoiler gezet.

Bij controle hoe het zit met de coureurs van dit model bleek er een Nederlander in de auto te zitten. Het gaat om Ivo Breukers. Verder zaten naast Ivo achter het stuur Ray Mason, Armand Fumal, Michael Baughman en Jeff Nowicki.

Aangezien er een Nederlander achter het stuur zat moest ik deze direct bestellen. er worden 799 exemplaren van dit model uitgebracht. Zaterdag 18 mei werd de bestelde auto al afgeleverd. Ik heb nummer 117 van de 799.
Meer info over deze Corvette kan hier gevonden worden. Verder kan het model ook van verschillende andere kanten bekeken worden.

Om mijn collectie Nederlandse coureurs verder compleet te maken heb ik ook direct de Porsche 997 besteld die heeft deelgenomen aan de 24h van Zolder in 2007. Er zitten 2 Nederlanders achter het stuur. De complete rijders samenstelling is Henk Haane, François Verbist, Gosse Stielstra en Stéphane Vancampenhoudt.

NSR weet zelf niet zo goed welk model dit nou is. Op de sticker van de doos staat Spa terwijl op de bodemplaat toch duidelijk Zolder is te lezen. Als naar de originele foto’s wordt gekeken dan is dit het model van de 24h van Zolder. Meer info over deze Porsche kan hier gevonden worden.

Leave a Reply