Categoriën

Archief

Nissan R89C nr25 – Le Mans 1989

Nissan R89C nr25 - Le Mans 1989

Nissan R89C nr25 – Le Mans 1989

Er is weer een slotcar met een Nederlandse coureur toegevoegd aan mijn collectie. Slot.it heeft met artikelnummer CA28d de Nissan R89C met startnummer 25 uitgebracht.

Deze Nissan heeft deelgenomen aan de 24h van Le Mans in 1989. Achter het stuur zaten Geoff Brabham (AUS), Chip Robinson (USA) en de Nederlander Arie Luyendyk. Helaas wisten ze de finish niet te halen vanwege een olielekkage.

Enkele gegevens van deze Nissan R89C:

Schaal 1:32
Lengte 146 mm
Hoogte 32 mm
Wielbasis 87 mm
Breedte 62 mm
Gewicht 66 gram
Motor MX16 V12/4 23.000 rpm
Pinion/Gear 9 / 28
Front Wheels 15.8 x 8.2
Rear Wheels 16.5 x 8.2
Banden voor 1159C1
Banden achter 1167C1
Motor opstelling Inline

Meer informatie over deze Nissan R89C kan hier gelezen worden.

4 Responses to “Nissan R89C nr25 – Le Mans 1989”

 • Frank-103:

  Dat dichte achterwiel vind ik oerlelijk, dat heeft zo’n Jaguar ook, dat kost me geen moeite dit model bij de middenstander te laten staan. Nee, dan toch maar de oudere lmp of dtm auto’s!

 • Ik vind de dichte achterwielen ook niet mooi. Bij de Jaguar XJR9 vind ik het om één of andere reden minder storend dan bij deze Nissan.
  De oudere LMP auto’s zijn inderdaad mooier al moet ik zeggen dat de hyper moderne er ook wel weer gaaf uitzien. Vooral de Lola Aston Martin vind ik mooi. Ik weet nog goed dat tijdens het bezoek aan de 6h op de Nürburgring in 2009 ik er thuis achterkwam dat ik wel erg veel foto’s had gemaakt van deze auto. (wel grappig dat vandaag ook weer de 6h race op de Nürburgring is).

 • Frank-103:

  De dichte achterwielen vallen erg op, een kritische reactie is dan zo geplaatst. Als je een tijdje naar deze auto kijkt heeft hij toch iets sierlijks, en ook de print maakt het toch een mooie auto om te zien. Die paar keren dat ik naar Zandvoort ben geweest kom ik ook vaak thuis met de auto’s met de mooiste print, vaak een met de kleuren rood en blauw. Ik denk dat ik deze nissan ook meer dan gemiddeld op de foto zou gaan. En voor jouw mooie verzameling Nederlandse coureurs is het uiteraard een mooie aanwinst!
  Die Lola Aston Martin ga ik even googlen op internet.

 • Frank-103:

  Die Lola Aston Martin in Gulf kleuren is erg fraai!

  Nb ik bedoel bij mijn vorige reactie dat ik thuis kom met foto’s van auto’s met kleurige prints. Niet met de auto’s zelf, dat vindt de eigenaar van zo’n auto ook vast niet goed…. 😉

Leave a Reply