Categoriën

Archief

Nieuwe tijdregistratie software

Ik ben enige tijd geleden gevraagd om andere software te testen voor tijdregistratie. Deze software maakt gebruik van “Race Control”. De software heet Slotrace Laptimer.

De eerste versie was vrij basic waarbij het alleen ging om tijdsregistratie. Inmiddels is de software al wat verder ontwikkeld en is een eerste begin gemaakt zodat ook statistieken bekeken kunnen worden.

De software kan gedownload worden op: http://members.chello.nl/e.mulder29/download.htm
Omschrijving van de software door de auteur zelf.

Als je leuk wilt racen dan moet je mijns inziens ook tijdwaarneming hebben. Dus heb ik op internet gekeken naar een leuk programma. Ik heb wel wat leuke programma’s gevonden, maar er was altijd wel iets mee wat mij niet beviel. Het ene kon geen valse start detecteren. Kon het programma het wel dan draaide het weer onder DOS. Was het mogelijk de snelste ronde te zien dan kon er weer iets anders niet. Kortom er was altijd wel wat. Of het nou aan mij ligt of niet, één ding was zeker: ik moest zelf maar wat gaan maken.

Om niet nog een oude computer erbij te zetten op zolder voor de tijdwaarneming heb ik besloten om een wat stevigere computer te gebruiken voor de tijdwaarneming. Eentje die gewoon onder Windows draait, minimaal Windows 98, maar ook prima met XP werkt.

De huidige versie werkt met de “Race Control” hardware. Dit is een externe tijdwaarneming welke via de serieele port met de Slotrace Laptimer communiceert. Dit houdt in dat de tijdwaarneming buiten de computer gebeurt waardoor er een hoge nauwkeurigheid ontstaat

Leave a Reply