Categoriën

Archief

Nederlandse Coureurs Ninco 1 cars

Begin 2009 (eind 2008) heeft Ninco een nieuwe lijn op de markt gebracht. Deze lijn heet Ninco 1 serie. De oude lijn is omgedoopt tot Ninco Sport.

Mijn overzicht van slotcars met Nederlandse coureurs was wel, zo ver ik weet, up to date voor de Ninco Sport lijn maar ik had nooit de auto’s van de Ninco 1 serie opgenomen. Inmiddels zijn er twee auto’s te krijgen van de Ninco 1 serie met Nederlandse coureurs achter het stuur.

Ninco 1 series

Ninco 1 Series

De Ninco 1 series bestaat uit slotcars die minder gedetailleerd zijn maar die wel robuuster zijn dan de Sports versie. Het voordeel hiervan voor beginnende slotracers is dat er minder schade gereden wordt. Er breekt niet zo snel iets van de auto’s af. Verder zijn deze auto’s goed voorbereid voor de digitale decoder waardoor ze uitermate geschikt zijn voor mensen met een digitale racebaan.

Mijn voorkeur gaat niet uit naar deze auto’s en twijfel dan ook nog of ik deze ga aanschaffen.

Wel neem ik de slotcars uit de Ninco 1 series op in mijn lijst met Nederlandse coureurs.

Naast deze lijn heeft Ninco ook de XLot lijn. Deze auto’s zijn in het formaat 1:28 ipv de gebruikelijke 1:32. Deze ga ik niet opnemen mocht er een slotcar komen met een Nederlandse coureur omdat ik me alleen beperk tot de 1:32 schaal.

One Response to “Nederlandse Coureurs Ninco 1 cars”

Leave a Reply