Categoriën

Archief

Chevrolet Corvette C6.R Exim Bank Team China

Chevrolet Corvette C6.R Exim Bank Team China

Corvette C6.R Exim Bank Team China

Naast de Mercedes Benz SLS AMG GT3 heeft Ninco nog een slotcar aangekondigd met Nederlandse coureurs achter het stuur. Het gaat om de Chevrolet Corvette C6.R Exim Bank Team China.

Ook over deze slotcar heb ik op dit moment geen verdere informatie. Ook deze zal in de Ninco 1 uitvoering uitgebracht worden.

Deze auto heeft in 2011 deelgenomen aan de Fia GT1. Ik ben op 10 april 2011 naar circuit Zolder geweest voor de FIA GT1 race en heb deze auto met eigen ogen mogen bewonderen (zie foto hiernaast).
In deze auto hebben verschillende Nederlandse coureurs geracet. Een opsomming van de coureurs: Mike Hezemans, Nicky Catsburg, Ho-Pin Tung, Jeroen den Boer, Yelmer Buurman en Francesco Pastorelli.

Als de foto’s van de International Toy Fair Nürnberg bekeken worden dan zou de slotcar overeenkomen met de auto zoals deze geracet heeft op Silverstone, Navarra of Paul Ricard. Tijdens al deze races zat Mike Hezemans achter het stuur. Op Silverstone en Paul Ricard reed hij samen met de Oostenrijker Andreas Zuber en in Navarra reed hij samen met de Belg Nico Verdonck.

Het lijkt er dus op, ondanks de vele Nederlanders in deze auto dat alleen Mike Hezemans vermeld zal gaan worden als Nederlandse coureur van deze auto.

Wordt uiteraard vervolgd.

Leave a Reply