Categoriën

Archief

BMW M1 Norisring 2019 Procar Revival

BMW M1 Norisring 2019 Procar Revival

BMW M1 Norisring 2019 Procar Revival

In 2019, tijdens het weekend van de DTM op de Norisring, stond er wel iets heel bijzonder op het programma. De legendarische BMW M1 Procars hebben daar hun opwachting gemaakt. Er reed niet 1 BMW M1 Procar rond, het waren er maar liefst 14. 

De Procar-serie werd eigenlijk uit nood geboren. Het oorspronkelijke plan van BMW was om de in 1978 gepresenteerde M1 als sportwagen volgens het toenmalige Groep 4-reglement te laten homologeren. Dat ging echter niet door, omdat Lamborghini, waar de auto’s gebouwd hadden moeten worden, door financiële problemen met toeleveranciers bij lange na niet de gestelde deadline kon halen om de voor homologatie benodigde 400 auto’s te produceren. Daarop besloot Jochen Neerpasch, destijds sportdirecteur bij BMW, samen met Max Mosley van het March-Formule 1-team en Formule 1-promotor Bernie Ecclestone, de M1 in te zetten in het kader van een merkencup tijdens de Europese Formule 1-weekeinden. Voor Neerpasch een goede mogelijkheid om de al gebouwde auto’s toch ergens in te zetten en volop publiciteit te genereren, voor Ecclestone een kans om op zaterdagen meer toeschouwers naar de Formule 1-circuits te lokken.

Aan de start verschenen o.a. Jan Lammers, Hans-Joachim Stuck, Jochen Neerpasch en Marc Surer. Ze zullen wel opgepast hebben want de waarde van zo’n BMW is momenteel dik boven de miljoen euro.

Meer informatie over deze slotcar die uitgebracht is door Fly kan hier gevonden worden.

Leave a Reply