mrslotcar
mrslotcar
Meijdonck Slotracing
Meijdonck Slotracing
MR SLOTCAR
MR SLOTCAR

MR SLOTCAR is opgericht door Ernie Mossetti. Ernie Mossettie is zeker geen onbekende in slotraceland. Hij heeft zicht vooral gestort op het ontwerpen en ontwikkelen van chassis. Als onderdeel van verschillende auto's is hij wereldkampioen geweest in verschillende disciplines en klassen.

MR SLOTCAR staat niet voor mister slotcar zoals vele denken maar voor Mossetti Racing

Inmiddels is Ernie Mossetti verder gegaan als het ontwikkelen van chassis en is slotcars gaan maken. In 2011 kwam het eerste model op de markt. Het Canadees bedrijf specialiseert zich in high quality slotcars. Verder vinden ze het belangrijk dat de auto's goed te tunen zijn en dus richten ze zich op de clubracers.

Het eerste model was de Mazda 787B uit 1991 in een zwarte uitvoering. Met artikelnummer MR1002 is dit de eerste slotcar die ze op de markt brachten. Dan tel ik de white kit van de Mazda niet mee. Al redelijk snel kwamen ze ook met de Renown versie.

Lancia Stratos Alitalia

Mazda 787B 1991 - Black Test Car

Inmiddels is MR SLOTCAR de 3e leverancier die de McLaren F1 GTR uitgebracht heeft. Het gaat om een white kit en 6 Ready To Race modellen in allemaal verschillende kleuren zoals geel, groen, blauw, paars, rood en oranje.
Naast deze 6 kleuren zullen meerdere McLaren's volgen zoals de LeMans winnaar Uneo Clinic en de Gulf met startnummer 34. 

MR Slotcar

Informatie