vanquish
vanquish
Meijdonck Slotracing
Meijdonck Slotracing
Vanquish MG Slotcars
Vanquish MG Slotcars
Vanquish Miniaturas Garzon

Vanquish Miniaturas Garzon is opgericht in 2002 door Eduardo Garzon en is gevestigd in Madrid Spanje. Eduardo Garzon is van oorsprong afkomstig van een andere slotcar fabrikant namelijk Fly.

Vanquish MG belooft "technologische innovatie" en "Een nieuw tijdperk" ten aanzien van esthetiek.

Voor het eerst in de wereld van de slotcars, introduceerde Vanquish MG een slotcar met een differentieel.

Wanneer een voertuig door een bocht gaat zal de binnenband een kortere afstand afleggen dan de buitenband. Aangezien beide afstanden moeten worden afgelegd op hetzelfde moment zal de hoeksnelheid van de banden verschil. Wanneer de wielen verbonden zijn met een starre as zal één band gedeeltelijk over de baan geslepen worden terwijl de nadere band netjes zijn omwentellingen maakt, immers beide wielen reizen met dezelfde snelheid.

Dit vermindert de levensduur van een band en zijn grip. De aanwezigheid van een differentieel zorgt ervoor dat beide banden onafhankelijk van elkaar ronddraaien waardoor deze problemen niet optreden. Een traditionele slotcar met een starre as zal hierdoor gaan slippen.

Het systeem dat Vanquish MG heeft ontworpen zorgt voor een 15% stijging van de bochtsnelheid ten opzichte van een traditionele slotcar.

Vanquish MG

Differentieel
 

Vanquish MG slotcars

Informatie