carrera
carrera
Meijdonck Slotracing
Meijdonck Slotracing
Carrera Slotcars
Carrera Slotcars

In 1920 is de firma JNF opgericht. JNF staat voor Josef Neuhierl, Fürth. Ze zijn begonnen met het vervaardigen van allerlei soorten tinnen speelgoed zoals auto's, boten, vliegtuigen enz.

In 1957 nam zijn zoon Hermann de zaak over net op het moment dat kunststof zijn intrede deed. Tijdens een buitenlandse reis kwam Hermann in aanraking met een elektronische racebaan. Eenmaal thuis is hij met zijn vader begonnen met de ontwikkeling van een eigen racebaan. In 1963 kwam de eerste Carrera baan op de markt onder de naam Carrera-System en had een schaal 1:32.

De naam "Carrera" is afkomstig van de firma Porsche. Deze naam deed hij op tijdens een bezoek aan de firma. Porsche heeft de naam overigens afgeleid van straatraces in Mexico in de jaren 50, de Carrera Panamericana. Deze Carrera Panamericana bestaan overigens nog steeds. Voor meer info kijk op http://www.lacarrerapanamericana.com.mx/. In het Spaans betekend Carrera overigens "race".

In 1966 wordt de firma Neuhierl GmbH & Co. KG opgericht. Grondleggers zijn Hermann Neuhierl en zijn moeder Frieda Neuhierl. In 1967 wordt een nieuw systeem op de markt gebracht in het formaat 1:24, Carrera 124. De oude baan in het formaat 1:32 gaat vanaf dat moment verder onder de naam Carrera 132 Universal.

  Nadelen:
  • Door de breedte is in verhouding tot andere merken meer ruimte nodig.
 
  Voordelen:
  • Breedte van de baan
  • Grote variëteit aan baanstukken
  • Eenvoudig in gebruik
  • Stevig
  • Auto's in 1:32 en 1:24

Link naar Carrera: www.carrera-toys.com 

Carrera slotcars

Informatie