custom
custom
Meijdonck Slotracing
Meijdonck Slotracing
Bouwverslag Spyker C8 Spyder GT2R
Bouwverslag Spyker C8 Spyder GT2R

Een hele tijd gelezen las ik een artikel over de Proto Slot Kit van de Spyker C8 Spyder GT2R. Ik was direct geïnteresseerd. Helaas ben ik toen te laat geweest en dus was deze nergens meer te krijgen. Regelmatig heb ik Ebay en marktplaats in de gaten gehouden om te kijken of ik een model kon bemachtigen.

Begin februari 2009 zag ik op marktplaats dat de Spyker C8 Spyder GT2R te koop werd aangeboden. Het ging om een nog volledig ongeopende verpakking. Ik heb snel contact opgenomen met de verkoper en gevraagd wat het minimum was dat hij ervoor wilde hebben. Nadat we beide akkoord waren met de prijs is de koop direct gesloten. Ik kon niet wachten tot de postbode aan de deur zou staan. Op 14 februari 2009 was het dan eindelijk zo ver. De deurbel ging en de postbode overhandigde me een klein doosje.

Bijna direct heb ik het doosje opengemaakt omdat ik toch wel nieuwsgierig was naar de inhoud. De inhoud zag er goed uit. De body is al "grijs" gespoten. Er zit een vel met decals bij om de auto te voorzien van zijn reclame en andere bijzonderheden. Er zitten erg veel decals op het velletje. Nu maar op zoek naar duidelijke foto's zodat de decals op de juiste plaats worden geplakt. Er zit wel een velletje met verschillende foto's in de doos maar die is zo onduidelijk dat daarop niet is te zien waar de juiste decals geplakt moeten worden. Ik heb ook een mailtje naar Spyker gestuurd met de vraag of zij duidelijke foto's naar me kunnen opsturen. Ik ben benieuwd of ze dat doen.

Deze slotcar wordt verkocht als KIT. Dit houdt in dat je zelf de auto moet afbouwen. Je krijgt allemaal losse onderdelen. Bij deze KIT is het zelfs zo dat alleen de body gekocht wordt. Het chassis moet nog los erbij gekocht worden. Door Proto wordt geadviseerd om het Slot.it HRS chassis te gebruiken. Uiteraard ben ik dus maar op zoek gegaan naar dit chassis.

Zoals hierboven te zien is worden er nog verschillende onderdelen ongeverfd geleverd. Alleen de body is al voorzien van een verflaag. De losse onderdelen zijn niet echt heel netjes afgewerkt dus er zal nog wel één en ander bewerkt moeten worden. Eerst gaan we maar eens de bramen/gietnaden verwijderen door alles netjes te schuren. Hieronder is het "dashboard" van bovenaf/achteren gezien. Er is duidelijk te zien dat er veel oneffenheden zitten.

Wanneer alle onderdelen geschuurd zijn wordt gekeken of alles op zijn plaats past. De coureur, die zal worden omgedoopt tot Tom Coronel, wordt in het stoeltje geplaatst. Dubbelzijdige tape is handig om alles op zijn plaats te houden. Vervolgens krijgt Tommie het stuur in handen. Wel zo handig als hij de bocht om wilt sturen. Dit geheel wordt op de bodemplaat bevestigd met wederom dubbelzijdige tape.
Het dashboard wordt als eerste in de body geplaatst. Vervolgens wordt de bodem met Tommie in de bodem geplaatst. Wel goed opletten dat de stuurstang netjes door het dashboard verdwijnt. Er wordt een spiegel geplaatst en de 2 luchthappers aan de zijkant. Aan de achterkant van de auto wordt de diffuser geplaatst. Chassis eronder en ik moet zeggen, ziet er al best aardig uit. Wat niet goed te zien is op de foto's is dat de diffuser voor geen meter past. Dit zal eerst opgelost moeten worden.

BINNENKORT MEER 


Customized slotcars

Informatie