Categoriën

Archief

Spyker C8 GT2R ScaleAuto

Spyker C8 GT2R

Spyker C8 GT2R

In het begin van het jaar komen er steeds nieuwtjes van de verschillende fabrikanten wat ze dit jaar op de markt gaan brengen. Elke keer kijk ik met veel nieuwsgierigheid of er weer slotcars uitgebracht worden met een nederlandse coureur of dat er een McLaren F1 GTR wordt uitgebracht.

Ik was dan ook zeer verheugd toen ik de complete lijst vond van ScaleAuto.
[Download de complete catalogus]

Mijn aandacht werd al direct getrokken door de voorkant. Hierop is een Spyker te zien. Direct opende ik het document en dacht, o o. Eerst wordt begonnen met slotcars in de maat 1/24. Ik dacht direct deze Spyker wordt natuurlijk uitgebracht in dit formaat. Aan het einde van 1/24 nog steeds geen Spyker. Toen dacht ik direct, o o, dit gaat geld kosten.

Verder doorbladerend naar pagina 17 zag ik 2 Spykers staan. Het gaat om de Spyker C8 GT2R die deelgenomen heeft tijdens de 24h van LeMans 2006. Spyker Squadron nam deel aan deze race met 2 auto’s. Met startnummer 85 reden Donny Crevels (NL), Peter Dumbreck (GB) en Tom Coronel (NL). Met startnummer 86 reden Jeroen Bleekemolen (NL), Mike Hezemans (NL) en Jonny Kane (GB).

Naast dat dit slotcars zijn met Nederlandse coureurs (maar liefst 4 stuks) is dit een auto van Nederlandse bodem. Uiteraard zullen beide auto’s in mijn collectie komen als deze op de markt verschijnen.

Leave a Reply