Categoriën

Archief

Porsche Set “Martini Racing” 6h. Vallelunga 1973

Porsche Set "Martini Racing" 6h. Vallelunga 1973

Porsche Set "Martini Racing" 6h. Vallelunga 1973

Wederom ben ik erin geslaagd om een mooie set van Fly op de kop te tikken.

Het gaat om de Fly set “TEAM 11 – 96068”. Deze Porsche 911 Carrera RSR 6H De Vallelunga 1973 is een set die uit 2 Porsche 911 bestaat met de Martini sponsoring op de auto. Van deze set zijn slecht 5000 exemplaren uitgebracht.

Zoals de naam al aangeeft hebben de auto’s deelgenomen aan de 6h. van Vallelunga in 1973. Team Martini Racing zette 2 auto’s in tijdens deze race. De auto met startnummer 9 werd 1e in de GT klasse en 7e overall. Deze auto werd bestuurd door George Follmer en Willy Kauhsen.

De reden van de aanschaf van deze set ligt eigenlijk bij de auto met startnummer 8. Deze werd 2e in de GT klassen en 8e overall. Deze auto werd bestuurd door Herbert Müller en de Nederlander Gijs van Lennep.

Op 26 oktober had ik al aangegeven dat ik deze set besteld had. Het heeft lang geduurd vanuit Duitsland. Afgelopen dinsdag (8 nov) toen ik thuis kwam van het werk werd ik eindelijk blij verrast dat deze set was afgeleverd. Het is een mooie set waarbij de auto’s in hoog detail zijn afgewerkt. Voordat de auto’s ingezet kunnen gaan worden zullen eerst de banden vervangen moeten worden. Deze zijn behoorlijk uitgedroogd en aardig grijs geworden. Voorlopig worden ze niet gebruikt om te racen dus het vervangen van de banden heeft geen haast.

Leave a Reply