Categoriën

Archief

Porsche 917K Montjuich

Porsche 917K 1000 km Barcelona 1971

Porsche 917K 1000 km Barcelona 1971

Ik ben de laatste tijd actief bezig geweest met het zoeken naar slotcars waar een Nederlandse coureur achter het stuur heeft gezeten. Uiteraard gaat het wel om modellen die nig ontbraken in mijn collectie. Zover ik weet ben ik aardig op weg met mijn collectie en zijn er een aantal slotcars die ik mis.

De eerste die ik weer aan mijn collectie heb toegevoegd is de Fly Porsche 917K 1000km Barcelona 1971 met achter het stuur Derek Bell en onze eigen legendarische Gijs van Lennep. Deze slotcar wordt in een box geleverd inclusief een boekje met informatie over de gereden race. Het circuit in Barcelona hete in 1971 Montjuich en lijkt totaal niet op het huidige Grand Prix circuit van Barcelona.

Deze Fly is inmiddels behoorlijk moeilijk te bemachtigen, tenminste voor relatief weinig geld. In de USA heb ik dit model gevonden. Het is dan altijd afwachten of je pakketje bij de douane wordt onderschept en je naheffing moet betalen als de pakketdienst aan de deur staat. Inmiddels heb ik best al wel wat slotcars uit de USA geimporteerd en pas 1 keer heb ik een naheffing gehad. Dit is de reden dat ik dit risico steeds weer opnieuw neem.
Ook deze keer is mijn pakketje door de douane gekomen zonder naheffing. Inmiddels is er al een ander pakketje geleverd, ook uit de USA met wederom een slotcar met een Nederlandse coureur. Daarover binnenkort meer.

Leave a Reply