Categoriën

Archief

Mosler Evo GENII

MOSLER EVO GENII

MOSLER EVO GENII

Als ik ergens op internet een nieuwe slotcar zie dan check ik altijd of er een Nederlander achter het stuur zit. Er zijn verschillende manieren om dat te controleren. Je kunt kijken op de auto of er een Nederlands vlaggetje zit. Een andere mogelijkheid is om gericht te zoeken als je weet tijdens welke race de auto gebruikt is. Vaak probeer ik op meerdere sites te controleren.

Bij deze Mosler van Ninco viel me op dat er boven de deur een Nederlandse vlag te zien is. Je moet goed kijken maar dan zie je deze wel. Vervolgens zie ik een naam staan dat lijkt op Lux. Je moet goed kijken maar ik kon er niks anders van maken. Een Nederlandse coureur die Lux heet? Ik zou het wel niet goed lezen het zal dan wel Kox zijn. Ik kan me niet herinneren dat hij in een Mosler rijdt maar dat kan altijd. Gelukkig stond er ook dat deze Mosler heeft deelgenomen aan de 24h van Dubai in 2011. Het wordt dan al een stuk makkelijker zoeken. De volgende coureurs hebben in deze Mosler deelgenomen aan de 24h van Dubai in 2011;  Vincent Radermecker (B), Loris de SORDI (B), Eric Lux (Lux), Gerard Lopez (Lux) en Tomas Enge (CZE).
Er heeft dus inderdaad een Lux achter het stuur gezeten maar dit is een Luxemburger. De vlag van Luxemburg is hetzelfde als van Nederland (alleen het blauw is lichter) dus het is logisch dat er wat verwarring ontstond. Nu valt me nog iets op aan de vlaggetjes. Op de auto staat een Spaanse vlag bij G. Lopez. Gerard Lopez is toch echt een Luxemburger dus deze vlag op de auto klopt niet. Het zou dus eigenlijk moeten lijken dat er twee Nederlandse vlaggetjes op de auto zouden staan. Ik denk dat het Spaanse Ninco in de war is met een oud Spaanse voetballer die ook Gerard Lopez heet. Dit is toch echt iemand anders.

In deze Ninco met artikelnummer 50651 zit dus GEEN Nederlander maar een Luxemburger.

3 Responses to “Mosler Evo GENII”

 • Misschien een leuke aanleiding om je collectie uit te breiden tot Benelux slotcars…

  Ik blijf je overzicht en je verzameldrang volgen.

  Prettige jaarwisseling.

  jw

 • Uitbreiden naar Benelux slotcars is op zich wel leuk maar mijn portemonnee zal dat minder waarderen, net als mijn vrouw trouwens.
  Er zijn veel te veel Belgische coureurs waar een slotcar van is. Ik houd het dus wel bij Nederlandse coureurs.

 • marc:

  Idd een dure grap. Gelukkig heeft Nederland niet zo rijke racehistorie als andere landen

Leave a Reply