Categoriën

Archief

Ferrari 333SP MOMO1998 Daytona 24 Hours

Ferrari 333sp Daytona 1998 winner

Ferrari 333sp Daytona 1998 winner

Al heel lang ben ik op zoek naar de Ferrari 333SP Momo in de uitvoering van de 24 uur van Daytona in 1998 waarin Arie Luyendyk heeft deelgenomen. Hij heeft niet alleen deelgenomen aan deze race maar heeft zelfs de race gewonnen.

Deze slotcar is uitgebracht door Racer, een italiaans merk met auto’s van zeer hoge kwaliteit en vooral gericht op verzamelaars. Aangezien ik een verzamelaar ben zal deze auto goed tot zijn recht komen in mijn collectie.

Ik had al enkele auto’s op Ebay zien staan voor €350. In de USA bij heb ik eindelijk een uitvoering gevonden die betaalbaar is. De prijs inclusief verzendkosten liggen net onder de €100. Het enige nadeel is dat het om een unpainted kit gaat. Op zich is dat geen probleem, dan gaan we de auto zelf afbouwen.

Als je spullen van buiten de EU laat komen is er altijd een risico dat je nog een BTW aanslag krijgt als het pakketje wordt afgeleverd. Recentelijk had ik de Corvette C6R LeMans Series 1000 km Spa 2006 uit de USA laten komen en dat was geen probleem. Bij deze levering krijg ik een extra aanslag. Jammer.
De volgende keer maar duidelijk aangeven dat ze het pakketje als gift moeten versturen, de kans op een extra aanslag is dan nihil omdat hiervoor geen extra BTW betaald hoeft te worden.

Binnenkort zullen we dan maar beginnen met het spuiten van deze auto. Komt goed uit want mijn Spyker C8 Spyder Le Mans 2005 wacht ook nog steeds om afgemaakt te worden.

Deze slotcar is ook wel een bijzondere in mijn collectie. Met deze unpainted body is mijn collectie op 200 slotcars gekomen.

Leave a Reply