Categoriën

Archief

Corvette C6R – Exim Bank Team China

Corvette C6R FIA GT Zolder 2011

Corvette C6R FIA GT Zolder 2011

In 2011 ben ik op het idee gekomen om eens een FIA GT race te bezoeken. In april kwam het hele circus in België op het circuit van Zolder. Ik was nog nooit op dit circuit geweest dus was wel benieuwd hoe dit circuit zou bevallen. De FIA GT race in 2011 bestond uit een Qualification race op zaterdag en een Championship race op zondag. Ik ben alleen zondag geweest dus heb de Championship race gezien.

Ik was dan ook wel verrast toe Ninco in 2012 met een Ninco 1 model kwam van de Corvette C6R die had deelgenomen aan het FIA GT seizoen van 2011. Uiteraard heb ik direct de auto onderzocht of dit het model is dat heeft gereden op Zolder. Dit wordt dan gedaan aan bijv. reclames op de auto. Nu is het zo dat deze niet altijd kloppen maar je moet ergens van uitgaan. Ik kwam tot de conclusie door de reclame van “Neosoft AG”, dit model heeft deelgenomen aan de races op Silverstone, Navarra of Paul Richard.

Toen ik het rode model van NSR zag met de gele strepen dacht ik gelijk, is deze nu wel van Zolder 2011? Mijn vraag werd snel beantwoord want NSR geeft zelfs aan dat dit het model van Zolder is. Uiteraard bekijk ik dan snel de reclames op de auto’s en kom tot de conclusie dat deze goed overeenkomen. Het andere mooie is dat er zelfs twee Nederlanders in deze Corvette op circuit Zolder geracet hebben, Mike Hezemans en Nicky Catsburg.

Deze NSR wordt uitgebracht, zoals alle Corvette modellen, in een anglewinder opstelling met een King Evo 21 motor die 21400 rpm kan draaien en een trekkracht heeft van 322 gram/cm. Deze Corvette met artikelnummer 1191AW is echt een beest om mee te rijden met goede eigenschappen. Meer informatie over deze Corvette C6R is hier te vinden.

Leave a Reply