custom
custom
Meijdonck Slotracing
Meijdonck Slotracing
Bouwverslag Lola T280
Bouwverslag Lola T280

Lola logo Lola is merk dat auto's bouwt voor veel verschillende raceklassen. Ze begonnen in 1956 met het bouwen van de Broadley Special en het laatste model is de Lola B10/60 LMP1 Coupe. Een compleet overzicht kan bekeken worden op de site van Lola Heritage.

Om mijn collectie slotcars met Nederlandse coureurs compleet te maken ben ik op zoek gegaan naar de Proto Slot Kit met referentienummer CB017. Dit is de Lola T280 die meegereden heeft tijdens de 24h van LeMans in 1972. Dit model is ook uitgebracht door Sloter.

De meeste Proto Slot Kit auto's worden uitgebracht in 3 verschillende varianten. De RTR (Ready To Race), de Kit painted en de Kit. Ik heb de Painted Kit weten te bemachtigen. De carroserie is dan al in de juiste kleur gespoten. Alle overige onderdelen moeten nog wel zelf geverft worden. Ook moeten de decals nog zelf aangebracht worden.
De Proto Slot Kit modellen worden geleverd zonder chassis en motor. Eigenlijk koop je alleen de complete body.

Door Proto Slot Kit wordt een chassis van de Chevron B19 of B21 aangeraden. Dit chassis van GBTrack past goed onder de body van dit model. Aangezien ik 2 modellen van de Chevron heb staan ben ik direct aan het passen geslagen. Wanneer het chassis onder de body wordt geplaats is direct te zien dat de schroef gaten goed zijn. Dit chassis past dus perfect onder dit model.
Proto adviseert verder de vooras en achteras van een Lola T70 van Fly te gebruiken. Dit omdat de velgen dan beter overeenkomen. De chevron maakt gebruik van Firestone banden terwijl de Lola T280 met GoodYear banden gereden heeft.
Het komt er dus op neer dat ik op zoek moet naar een Chevron B19 of B21 chassis, Fly motor, fly Lola T70 voor en achteras inclusief velgen en banden.

Om de slotcar af te kunnen bouwen zullen eerst nog verschillende onderdelen geverft moeten worden. Naast het schilder werk zal de auto voorzien moeten worden van decals. Het verbaast me wederom, net als bij de Spyker, dat er geen goede tekeningen bij zitten om de juiste kleuren toe te kunnen passen. Ook is er geen goede tekening voor de decals.
Bij het model van de Ferrari 333SP van Racer is dit een stuk beter beschreven.

BINNENKORT MEER 


Customized slotcars

Informatie